varsagod.webblogg.se

2015-12-19
23:20:00

Rismjölk

* Blir ca 1 liter.
* Förvaras i kylskåp i tätslutande tillbringare eller flaska.
* Håller i 2-3 dygn.

Ingredienser:
 
3½ dl kokt ris
1300 g kokhett vatten
 
Gör såhär:
 
Koka riset och låt svalna några minuter.
Mixa hälften av riset i en matberedare.
Tillsätt hälften av vattnet och mixa i några minuter.
Sila genom en silduk.
Gör samma sak med resten av riset och vattnet.
Rör om i silduken.
Ta det som är kvar i silduken och mixa igen i matberedaren.
Sila igen.
Häll upp rismjölken i en flaska eller tillbringare med tätslutande lock.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar:

matbloggar.nu myTaste.se