22:21:31
Havremjölk
* Blir 1,5 liter havremjölken
* Mjölken håller sig i ca 1 vecka i kylskåp.
* En måste röra om i havremölken varje gång en ska använda den, då den lätt separerar sig väldigt fort.
Ingredienser:
110 g havregryn på rent havre
1500 g vatten
3 msk rapsolja
Salt
ev. agavesirap
Gör såhär:
Mixa havregryn i en matberedare.
Mixa 37 g av havremjölet med 500 g vatten, 1 msk rapsolja och några nypor salt.
Sila blandningen genom en silduk.
Gör likadant med nästa tredjedel av alla ingredienser.
Pressa ut all havremjölk ur silduken.
Blanda lite havremjölk med lite agavesirap i en kopp och rör ner i havremjölken igen om du vill söta drycken.
Häll upp i en flaska eller tillbringare och förvara i kylskåp.
* Mjölken håller sig i ca 1 vecka i kylskåp.
* En måste röra om i havremölken varje gång en ska använda den, då den lätt separerar sig väldigt fort.
Ingredienser:
110 g havregryn på rent havre
1500 g vatten
3 msk rapsolja
Salt
ev. agavesirap
Gör såhär:
Mixa havregryn i en matberedare.
Mixa 37 g av havremjölet med 500 g vatten, 1 msk rapsolja och några nypor salt.
Sila blandningen genom en silduk.
Gör likadant med nästa tredjedel av alla ingredienser.
Pressa ut all havremjölk ur silduken.
Blanda lite havremjölk med lite agavesirap i en kopp och rör ner i havremjölken igen om du vill söta drycken.
Häll upp i en flaska eller tillbringare och förvara i kylskåp.