varsagod.webblogg.se

2015-08-22
12:51:00

Stekpannebröd

* Blir 4-5 bröd.
* En vänder på bröden på valfritt sätt, antingen med stekspade eller genom att slänga upp dem i luften. Själv föredrar jag det senare.

Ingredienser:

10 g jäst för matbröd
325 g vatten
45 g olivolja
½ msk fiberhusk
25 g hirsflingor
40 g potatismjöl
100 g bovetemjöl
115 g majsmjöl
½ msk brödkryddor
1 tsk bikarbonat
½ msk salt

Gör såhär:

Smula sönder jästen i en skål.
Häll på lite av vattnet och rör ut jästen.
Rör ner resten av vattnet och oljan.
Rör ner fiberhusk noch låt svälla i 4 minuter.
Tillsätt hirsflingor och låt svälla ytterligare 3 minuter.
Rör ner potatismjöl och låt svälla i 3 minuter till.
Blanda under tiden majsmjöl, bovetemjöl, brödkryddor och bikarbonat i en skål.
Sikta ner mjölblandningen lite i taget under omrörning när allt svällt klart.
Tillsätt till sist salt och rör till en jämn deg.
Ställ skålen på ett lite varmare ställe (till exempel ovanpå kylskåpet) och låt jäsa i 1 timme och 15minuter.

Värm upp en stekpanna till maxvärme och smält lite margarin i den.
Lägg en degklick i stekpannan och tryck ut lite försiktigt med en stekspade.
Vänd på degklicken efter några sekunder och platta ut mer.
Grädda brödet i några minuter, vänd då och då.
Lägg brödet på ett brödgaller, smält lite nytt margarin i stekpannan och upprepa allt tills degen är slut.

matbloggar.nu myTaste.se