varsagod.webblogg.se

2016-03-30
22:22:00

Lemon curd

* Passar perfekt både på mackan, kexet eller i en tårta.
* Du väljer själv hur söt du vill att lemon curden ska vara, mängden sötningsmedel påverkar inte konsistensen nämnvärt mycket.
* Eftersom att det är citronskal i så blir inte lemon curden helt slät i konsistensen, om du vill att den ska vara helt slät så uteslut skalet och sila citronsaften.
* Gurkmejan är endast till för färg och kan därför uteslutas om en vill det. Utan gurkmejan så får lemon curden en ljusare färg.
* Förvaras i skafferi.
* Kommentera gärna vad du tyckte om du testar receptet!

Ingredienser:

3 ekologiska citroner
2½ msk majsstärkelse
ev. 1½ krm gurkmeja
75 g veganskt margarin
50 g soya-matlagningsgrädde
1-1½ dl torrt sötningsmedel
1 msk agavesirap

Gör såhär:

Riv av det gula från skalet på citronerna fint, alt riv av det grovt och hacka sedan fint.
Dela citronerna på hälften och pressa ur saften.
Blanda 3 msk citronsaft med majsstärkelse och gurkmeja i en kopp.
Tärna margarinet och smält i en kastrull.
Rör ner grädde, sötningsmedel, sirap, citronskal och resten av citronsaften.
Koka upp upp under omrörning.
Ta bort kastrullen från plattan precis när det börjat koka och rör ner majsstärkelsen.
Rör konstant i 1-3 minuter.
Häll krämen i en ren burk med lock och låt svalna i rumstemperatur.
 
matbloggar.nu myTaste.se