varsagod.webblogg.se

2016-11-11
07:00:00

Kärleksmums <3

November är chokladens månad, i måndags, den 7 november, var det kladdkakans dag och idag, den 11 november så är det chokladens dag. För att fira chokladens dag har jag tagit fram ett recept på kärleksmums!

* Det är viktigt att du blandar och breder ut smeten snabbt när du har blandat de blöta ingredienserna med de torra, då du inte vill att vinägern ska hinna börja reagera med bikarbonaten innan du satt in kakan i ugnen.
* Förvara svalt.
* Kommentera gärna vad du tyckte om du testar receptet!

Ingredienser:

Kaka:


20 g krossade linfrön
200 g vatten
125 g veganskt margarin
70 g sojamjölk
30 g soja-matlagningsgrädde
1 tsk malda psylliumfröskal
210 g strösocker
150 g rismjöl
40 g majsmjöl
30 g potatismjöl
25 g kakao
2 krm xantangummi 
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2 krm vaniljpulver
½ krm salt
50 g rapsolja
1 tsk äppelcidervinäger
1 krm vaniljextrakt

Glasyr:


75 g vegansk färskost
40 g veganskt, rumstempererat margarin
155 g florsocker
20 g kakao
2 msk kallt kaffe

Kokosflingor till garnering

Gör såhär:

Kaka:


Blanda linfrön och vatten i en kastrull.
Koka upp och låt sedan koka i 5 minuter på medelvärme. Rör om då och då med en gaffel.
Sila ner blandningen i en kopp genom en tesil.
Klä en långpanna, ca 30 x 20 cm, i bakplåtspapper. Klipp bort överflödiga kanter av bakplåtspappret.
Sätt ugnen på 175°C.
Smält margarin i en kastrull.
Blanda sojamjölk och sojagrädde i en bunke.
Vispa ner psylliumfröskal med en elvisp och låt sedan stå och svälla i 10 minuter. 
Blanda under tiden alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa ner olja och margarin i sojamjölken.
Vispa ner 65 g av vätskan från linfröblandningen.
Tillsätt vaniljextrakt och vinäger och vispa till en slät smet.
Rör ner smeten i bunken med torra ingredienser.
Bred snabbt ut smeten jämt i långpannan och grädda sedan i 15-17 min. Testa med en tandpetare i trä om kakan är klar.

Glasyr:


Vispa färskost, margarin och florsocker i 2 minuter med elvisp när kakan har svalnat.
Tillsätt kakao och vispa i ytterligare 5 minuter.
Tillsätt kaffe och vispa i 1 minut.
Bred ut glasyren över kakan.
Strö över riven kokos och skär i rutor.
matbloggar.nu myTaste.se