varsagod.webblogg.se

2015-09-05
12:49:00

Chocolate chip cookies

* Smeten flyter ut väldigt lite i ugnen, så försök därför att innan gräddning forma smeten ungefär som du vill att kakorna ska se ut.
* Blir 25-30 kakor.
* Förvara i en burk med slutet lock i rumstemperatur.
 
Ingredienser:
 
150 g mörk vegansk choklad
125 g havregryn på rent havre
120 g rismjöl
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat
1 krm vaniljpulver
1¾ dl kokossocker
2½ msk torrt sötningsmedel
150 g rumstempererat veganskt margarin
 
Gör såhär:
 
Hacka chokladen.
Sätt ugnen på 175°.
Blanda havregryn, rismjöl, salt, bikarbonat och vaniljpulver i en skål.
Blanda kokossocker och sötning i en skål.
Tillsätt margarin och vispa till en jämn smet med elvisp.
Tillsätt havregrynsblandningen och rör till en jämn smet.
Rör ner havremjölk och sist den hackade chokladen.
Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar.
Grädda kakorna med varmluft i ca 10-15 min.
Låt kakorna svalna i några minuter på plåtarna innan du lägger över dem på ett galler och låter dem svalna helt.
matbloggar.nu myTaste.se