varsagod.webblogg.se

2016-05-22
18:13:00

Rabarberpaj med jordgubbar | ÄVEN VIDEO

* Det går bra med både färska jordgubbar och tinade, frysta. Om en använder frysta jordgubbar så är det bra om en får med så lite saft som möjligt. Jordgubbarna kan också uteslutas helt.
* Om en vill göra pajen naturligt glutenfri så går det bra att byta ut havregrynen mot 15 g mandelmjöl och 15 g kokosflingor
* Låt pajen stå och svalna i 1 timme mellan gräddning och servering.
* Servera pajen med vaniljsås, vispad soyagrädde eller vegansk vaniljglass.
* Kommentera gärna vad du tyckte om receptet om du testar det!

Ingredienser:

600 g sköljd rabarber
60 g jordgubbar
1½ tsk potatismjöl
1 tsk malen kanel
½ msk torrt sötningsmedel

100 g rumstempererat veganskt margarin
85 g kokosflingor
85 g mandelmjöl
30 g havregryn på rent havre
½ dl torrt sötningsmedel

Veganskt margarin till formen

Gör såhär:

Smörj en ugnssäker form med margarin.
Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och sprid ut i formen.
Strö över 1 tsk potatismjöl och blanda runt lite.
Dela på jordgubbarna om du använder färska jordgubbar.
Pressa ut så mycket saft som möjligt ur jordgubbarna om du använder frysta jordgubbar.
Sprid ut jordgubbarna i formen och strö resten av potatismjölet på dem.
Strö över kanel och sötningsmedel.
Sätt ugnen på 200°.
Blanda alla ingredienser till smuldegen i en skål till en jämn, lite smulig deg.
Fördela smuldegen jämnt över rabarbern och jordgubbarna.
Grädda i mitten av ugnen i 12-16 minuter, smuldegen ska ha fått en gyllenbrun färg.

matbloggar.nu myTaste.se