varsagod.webblogg.se

2015-12-20
14:20:00

Pepparkakor

* Blir spröda pepparkakor med mycket smak.
* Det är viktigt att degen kavlas ut tunt, då pepparkakorna kan bli lite, lite sega om de är för tjocka.
* Låt dig inte skrämmas av pepparn, den höjer smaken av de andra kryddorna och ger lite extra ”kraft” i kakorna.
* Förvara kakorna svalt och torrt i en burk med tätslutande lock.
* Om du testar receptet får du gärna kommentera och berätta vad du tyckte!

Ingredienser:

180 g rismjöl
120 g  bovetemjöl
1 msk kanel
1 msk kardemumma
2½ tsk ingefära
2½ tsk kryddnejlikor
1 krm malen svartpeppar
½ msk bakpulver
125 g rumstempererat veganskt margarin
3 msk agavesirap
¾ dl kokossocker
¾ dl torr sötning
80 g vatten

Rismjöl till bakbord

Gör såhär:

Blanda mjöler, kryddor och bakpulver i en skål.
Blanda margarin, sirap, kokossocker och sötning i en assistent till en jämn smet.
Sikta ner lite av mjölblandningen och låt assistenten blanda in mjölet.
Häll i vattnet och kör till en jämn smet.
Sikta ner resten av mjölblandningen lite i taget och låt assistenten gå tills du har en jämn deg.
Forma degen till en boll och lägg i en skål.
Täck med plastfolie och låt stå svalt i 2-6 dygn.

Vänd upp degen på mjölat bakbord och knåda lite grann.
Dela degen på 4 bitar.
Knåda varje degklump varm och smidig i händerna.
Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord med mjölad kavel.
Ta ut formar av degen och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
Fyll några plåtar med kakor innan du sätter ugnen på 200°.
Grädda kakorna efter varandra i mitten av ugnen i 4-5 minuter.
Vänd på plåtarna halvvägs in i gräddningen så att de kakorna som var längst in kommer längst ut och tvärtom.
Låt svalna några minuter på plåten innan du lägger upp dem på en ren och kall diskbänk och låter svalna helt.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar:

matbloggar.nu myTaste.se