varsagod.webblogg.se
Pepparnötter
* Blir 125 kakor.
* Låt kakorna svalna på plåtarna.
* Förvara i plåtburk med tätslutande lock.

Ingredienser:

2 msk vatten
1/4 tsk malda psylliumfröskal
140 g rumsttempererat veganskt margarin
1¼ dl kokossocker
1 msk agavesirap
180g rismjöl
45g majsmjöl
½ msk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk nejlikor
½ tsk ingefära
2 tsk bakpulver

Rismjöl till bakbord
Mandelflagor

Gör såhär:

Blanda psylliumfröskal och vatten i en kopp.
Rör margarin och kokossocker pösigt i en skål.
Rör ner sirap och psylliumblandningen.
Blanda mjöler, kryddor och bakpulver i en skål.
Sikta ner mjölblandningen lite i taget under omrörning i smeten.
Rör till en smidig deg.
Forma degen till en boll.
Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylskåp i minst 1 h.

Sätt ugnen på 175 grader.
Klä 3 plåtar med bakplåtspapper.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den smidig.
Dela degen i 5 lika stora bitar och rulla varje bit till en längd.
Dela varje längd i 25 bitar.
Rulla varje bit till en liten kula och lägg på plåtarna.
Stick ner en mandelflaga i varje kula.
Grädda plåtarna efter varandra i ca 10-13 min i mitten av ugnen. När de är klara ska de vara mörka på undersidan och en ska kunna trycka lite lätt på dem utan att de går sönder.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress