14:00:00
Pepparnötter

* Blir 125 kakor.
* Låt kakorna svalna på plåtarna.
* Förvara i plåtburk med tätslutande lock.
Ingredienser:
2 msk vatten
1/4 tsk malda psylliumfröskal
140 g rumsttempererat veganskt margarin
1¼ dl kokossocker
1 msk agavesirap
180g rismjöl
45g majsmjöl
½ msk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk nejlikor
½ tsk ingefära
2 tsk bakpulver
Rismjöl till bakbord
Mandelflagor
Gör såhär:
Blanda psylliumfröskal och vatten i en kopp.
Rör margarin och kokossocker pösigt i en skål.
Rör ner sirap och psylliumblandningen.
Blanda mjöler, kryddor och bakpulver i en skål.
Sikta ner mjölblandningen lite i taget under omrörning i smeten.
Rör till en smidig deg.
Forma degen till en boll.
Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylskåp i minst 1 h.
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä 3 plåtar med bakplåtspapper.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den smidig.
Dela degen i 5 lika stora bitar och rulla varje bit till en längd.
Dela varje längd i 25 bitar.
Rulla varje bit till en liten kula och lägg på plåtarna.
Stick ner en mandelflaga i varje kula.
Grädda plåtarna efter varandra i ca 10-13 min i mitten av ugnen. När de är klara ska de vara mörka på undersidan och en ska kunna trycka lite lätt på dem utan att de går sönder.
* Låt kakorna svalna på plåtarna.
* Förvara i plåtburk med tätslutande lock.
Ingredienser:
2 msk vatten
1/4 tsk malda psylliumfröskal
140 g rumsttempererat veganskt margarin
1¼ dl kokossocker
1 msk agavesirap
180g rismjöl
45g majsmjöl
½ msk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk nejlikor
½ tsk ingefära
2 tsk bakpulver
Rismjöl till bakbord
Mandelflagor
Gör såhär:
Blanda psylliumfröskal och vatten i en kopp.
Rör margarin och kokossocker pösigt i en skål.
Rör ner sirap och psylliumblandningen.
Blanda mjöler, kryddor och bakpulver i en skål.
Sikta ner mjölblandningen lite i taget under omrörning i smeten.
Rör till en smidig deg.
Forma degen till en boll.
Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylskåp i minst 1 h.
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä 3 plåtar med bakplåtspapper.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den smidig.
Dela degen i 5 lika stora bitar och rulla varje bit till en längd.
Dela varje längd i 25 bitar.
Rulla varje bit till en liten kula och lägg på plåtarna.
Stick ner en mandelflaga i varje kula.
Grädda plåtarna efter varandra i ca 10-13 min i mitten av ugnen. När de är klara ska de vara mörka på undersidan och en ska kunna trycka lite lätt på dem utan att de går sönder.