17:02:00
En enkel påskbakelse

* Kommentera gärna vad du tyckte om du testar receptet!
Ingredienser:
Mugcake:
½ tsk malda psylliumfröskal
2 msk vatten
1 msk kokosolja
1 msk agavesirap
75 g naturell soygurt
1½ krm gurkmeja
35 g havregryn på rent havre
10 g riven kokos
½ tsk bakpulver
Garnering:
30 g soya-vispgrädde
1 inlagd persikohalva
Gör såhär:
Mugcake:
Blanda psylliumfröskal och vatten i en kopp.
Blanda kokosolja och agavesirap i en vid kopp med stor och platt botten och smält i micron i 10 sekunder.
Blanda soygurt och gurkmeja i en liten skål.
Rör ner havregryn och kokos.
Tillsätt psylliumfröskal-gelén och blanda väl.
Rör ner kokosolja och bakpulver och rör till en jämn smet.
Häll smeten i koppen som du smälte kokosoljan i och försök göra en så jämn yta som möjligt.
Grädda i micron i 3 minuter och låt svalna till rumstemperatur i koppen.
Garnering:
Vispa soyagrädden fast och ställ in kylskåpet i 5 minuter.
Vänd upp mugcaken på en fin assiett. Du kan behöva hjälpa till med till exempel en bordskniv.
Vispa soyagrädden igen och täck mugcaken med grädde.
Lägg på persikohalvan.
Servera genast.
Gott!