
* Kommentera gärna vad du tyckte om du testar receptet!
Ingredienser:
Mugcake:
½ tsk malda psylliumfröskal
2 msk vatten
1 msk kokosolja
1 msk agavesirap
75 g naturell soygurt
1½ krm gurkmeja
35 g havregryn på rent havre
10 g riven kokos
½ tsk bakpulver
Garnering:
30 g soya-vispgrädde
1 inlagd persikohalva
Gör såhär:
Mugcake:
Blanda psylliumfröskal och vatten i en kopp.
Blanda kokosolja och agavesirap i en vid kopp med stor och platt botten och smält i micron i 10 sekunder.
Blanda soygurt och gurkmeja i en liten skål.
Rör ner havregryn och kokos.
Tillsätt psylliumfröskal-gelén och blanda väl.
Rör ner kokosolja och bakpulver och rör till en jämn smet.
Häll smeten i koppen som du smälte kokosoljan i och försök göra en så jämn yta som möjligt.
Grädda i micron i 3 minuter och låt svalna till rumstemperatur i koppen.
Garnering:
Vispa soyagrädden fast och ställ in kylskåpet i 5 minuter.
Vänd upp mugcaken på en fin assiett. Du kan behöva hjälpa till med till exempel en bordskniv.
Vispa soyagrädden igen och täck mugcaken med grädde.
Lägg på persikohalvan.
Servera genast.

1