varsagod.webblogg.se
Påskpannacotta
* Blir 5 portioner.
* Receptet går bra att halveras och dela upp på 2-3 portioner.
* Beroende på hur stora dina glas är så kan du behöva ändra mängden saffranspannacotta för att den ska fylla alla hål.
* Kommentera gärna vad du tyckte om du testar receptet!

Ingredienser:

Vaniljpannacotta:

410 g soya-vispgrädde
2 msk agavesirap
2 tsk agar-agarflingor 
½ tsk vaniljpulver

Saffranspannacotta:

½ g saffran
1 krm torrt sötningsmedel
225g soya-vispgrädde
2½ tsk agavesirap
1¼ tsk agar-agarflingor

Rapsolja

Gör såhär:

Vaniljpannacotta:

Häll grädden i en kastrull och rör ner sirap och agar-agar.
Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme under omrörning tills agar-agarflingorna har smält, cirka 10 minuter.
Rör ner vaniljpulver.
Häll smeten i fem portionsglas.
Smörj in fem små glas utan fot, förslagsvis snapsglas, i olja och tryck ner i mitten av glasen.
Låt svalna i kylskåp i minst 3-4 timmar.

Saffranspannacotta:

Mortla saffran med sötningsmedel när vaniljpannacottan svalnat helt.
Häll grädden i en kastrull och rör ner sirap och agar-agar.
Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme under omrörning tills agar-agarflingorna har smält, cirka 10 minuter.
Rör ner saffran.
Ta försiktigt bort de små glasen från vaniljpannacottan.
Häll försiktigt saffranssmeten i hålen där glasen varit, men inte upp över kanten.
Låt svalna i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.
Veronica Wallgren

Gott! Blev verkligen fina!

Svar: Tack så mycket! De är jättegoda, jag älskar verkligen pannacotta!
Pär Sparresäter

Helene

Mums!! :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress