07:00:00
Kladdkaka

Idag, den 7 november, är det kladdkakans dag och då är det så klart obligatoriskt att äta kladdkaka!
Kommentera gärna vad du tyckte om du testar receptet!
Ingredienser:
120 g rismjöl
50 g majsmjöl
125 g veganskt margarin
180 g strösocker
200 g soya-matlagningsgrädde
60 g kakao
50 g hackad, vegansk mörk choklad
60 g ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Kokosflingor och margarin till formen
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175°C.
Smält margarinet i en kastrull. Rör ner grädde och sirap.
Smörj en springform (ca 20 cm i diameter) med margarin och bröa den med kokosflingor.
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke.
Hacka chokladen och blanda med de torra ingredienserna
Häll över margarinblandningen i bunken med de torra ingredienserna och vänd ner försiktigt med en slickepott.
Fördela smeten jämnt i springformen.
Grädda i mitten av ugnen i 15-18 minuter.
Låt kakan svalna helt innan du serverar den med vispad soyagrädde.
Ingredienser:
120 g rismjöl
50 g majsmjöl
125 g veganskt margarin
180 g strösocker
200 g soya-matlagningsgrädde
60 g kakao
50 g hackad, vegansk mörk choklad
60 g ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Kokosflingor och margarin till formen
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175°C.
Smält margarinet i en kastrull. Rör ner grädde och sirap.
Smörj en springform (ca 20 cm i diameter) med margarin och bröa den med kokosflingor.
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke.
Hacka chokladen och blanda med de torra ingredienserna
Häll över margarinblandningen i bunken med de torra ingredienserna och vänd ner försiktigt med en slickepott.
Fördela smeten jämnt i springformen.
Grädda i mitten av ugnen i 15-18 minuter.
Låt kakan svalna helt innan du serverar den med vispad soyagrädde.
Tjo! Testade detta men bytte ut sockret mot kokossocker och sötströ som var det jag hade hemma. Blev ju fantastiskt bra!! Tack för receptet 😃