varsagod.webblogg.se

2016-11-07
07:00:00

Kladdkaka


Idag, den 7 november, är det kladdkakans dag och då är det så klart obligatoriskt att äta kladdkaka!
Kommentera gärna vad du tyckte om du testar receptet!

Ingredienser:

120 g rismjöl
50 g majsmjöl
125 g veganskt margarin
180 g strösocker
200 g soya-matlagningsgrädde
60 g kakao
50 g hackad, vegansk mörk choklad
60 g ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Kokosflingor och margarin till formen

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175°C.
Smält margarinet i en kastrull. Rör ner grädde och sirap.
Smörj en springform (ca 20 cm i diameter) med margarin och bröa den med kokosflingor.
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke.
Hacka chokladen och blanda med de torra ingredienserna
Häll över margarinblandningen i bunken med de torra ingredienserna och vänd ner försiktigt med en slickepott.
Fördela smeten jämnt i springformen.
Grädda i mitten av ugnen i 15-18 minuter.
Låt kakan svalna helt innan du serverar den med vispad soyagrädde.
Kommentar:
2016-11-08 @ 22:02:22
#1: Anonym

Tjo! Testade detta men bytte ut sockret mot kokossocker och sötströ som var det jag hade hemma. Blev ju fantastiskt bra!! Tack för receptet 😃

Svar: Åh, kul att du testade och gillade receptet! :)
Pär Sparresäter

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar:

matbloggar.nu myTaste.se